Kezdőlap > Blogbejegyzéseink, F1Vadász > E-Sports őrület és egy ötlet

E-Sports őrület és egy ötlet

2015. október 24. szombat

A héten egy iGaming conferencián voltunk, ahol nagyon sok érdekes dolgot hallottunk és láttunk, de ezek közül magasan kiemelkednek az e-sports-ról tartott előadásokAz e-sports a multiplayer videojátékokat profiként játszó versenyzők közötti versengés, gyakorlatilag egy új sportág. Itt egy kis youtube ízelítő a koncepcióról.

A pár hónappal ezelőtt kirobbant e-sports doppingbotrány következtében több cég és hivatalos szervezet is felismerte hogy itt nem babra megy a játék, és ez természetesen a sportfogadói iparág figyelmét sem kerülte el. Több, kifejezetten erre a virtuális sportágra szakosodott fogadóportál is létrejött, ezek közül az egyik legfigyelemreméltóbb az Unikrn: https://unikrn.com/.

Jens Hilgers, az ESL (Electronic Sports League) megalapítója, és  Rahul Sood, az Unikrn CEO-ja is az előadók között voltak, és arra a kérdésre, hogy egy Forma-1-es játék részét képezheti-e az ESL-nek, a következő választ kaptuk:

“Az e-sports alapvetően azért ilyen hihetetlenül népszerű, mert akik a versenyeket követik, egy virtuális valóságban versengenek egymással. Az olyan sportok mint például a Forma-1, mindig élvezetesebbek lesznek a valódi pilótákkal, valódi pályákon. A célközönségünket az fogja meg, hogy olyan eseményeken szurkolhatnak kedvenceiknek, és fogadhatnak rájuk, amelyet a földi életben sosem tudnának megtapasztalni, mint például a Counter Strike.”

Jens és Rahul véleményével nem igazán lehet vitatkozni, hiszen ők jelenleg az e-sports világának talán legprominensebb figurái.

Én mégis megkockáztatnám, hogy van egy olyan piaci rés, amire ők talán nem látnak rá megfelelően, ez pedig a Forma-1 rajongók, a sportfogadók, és a számítógépes játékokat szerető emberek közös halmaza. A játék alapja az F1 2015 lehetne, ahol 20 játékos, különböző hosszúságú versenyeken mérkőznének meg egymással, a versenyeket pedig a nézők követhetnék egy virtuális felületen, és akik szeretnének, valódi pénzben is fogadhatnának.

Én nagyon szeretném ha valaki megépítene egy ilyen felületet; most egy pillanatra el is játszottam a gondolattal, hogy talán mi is megcsinálhatnánk 🙂